Residence of the Swiss General Consul
São Paulo, Brazil
2013-2015


Interior and furniture design
In the course of the reconstruction and renovation of the residence of the Swiss Consul General in São Paulo, the representative rooms and the outdoor areas were refurbished. The residence building dates from the 1950s and is characterised by its clear, modernist design. It evolves around a U-shaped garden courtyard.
The furnishing concept sees a mixture of Brazilian and Swiss furniture from the 50s and the contemporary period, which with their organic, handcrafted forms set a counterpoint to the clean lines of the house.
In the outside area a tile cladding was applied by the Brazilian artist Alexandre Mancini. For the interiors, works by the Zurich Concretists around Max Bill were chosen.

Architecture, furniture and art thus merge to form a unity.

© images: Nelson Kon